Sunday 31 January 2010

Fotograf la 2 ani şi ceva… (1)

 


Filter-Take a picture

Dacă Pavel Stratan a făcut-o pe Cleopatra star la doar 3 ani, ne-am gândit că poate reuşim şi noi cu cel mic :))))) Desigur, “fotograf” e destul de pretenţios, însă având în vedere vârsta, de ce nu? Înainte să ne aruncăm val-vârtej în lumea fotografiei, asta în toamna lui 2008, ne-am distrat în concedii şi călătorii cu un compact Sony Cybershot DSC-W12 de 5 mp. După ce ne-am ales cu DSLR-urile, l-am uitat pe săpunel pe raftul din birou. Dorind să testăm abilităţile pruncului, după sărbători, i-am făcut instructajul şi i-am predat primele noţiuni în fotografie. Aşa că luna asta, s-a delectat declanşând prin casă. Mare mi-a fost mirarea însă, când am observat mai zilele trecute, că pruncul face încadrări. Îi explicasem noi la început cum stă treaba, dar nu ne-am aşteptat să înţeleagă de la început. Te umflă râsul dacă vezi cum ridică şi-şi potriveşte camera uitându-se în display, iar apoi declanşează şi vine la final să-i comutăm camera pe slideshow să-şi vadă operele. Îi lăsăm flashul pornit pentru a avea un timp de expunere cât mai mic, întrucât îi tremură mânuţele şi mişcă aparatul când declanşează. Apăsând pe butoane, reuşeşte de mai opreşte flashul şi atunci reuşeşte să facă nişte fotografii “abstracte”. Am selectat doar câteva, el urmând să exerseze. Vă readuc aminte: are 2 ani şi 3 luni, practică fotografia de 1 lună şi reuşeşte să încadreze. Bineînţeles, uneori mai ratează şi mai taie subiectele într-un mod neprofesional. Dar…

DSC03779 DSC03573 DSC03635 DSC03644

Ca să nu fac discriminări în familie, le-am tăvălit niţel în PS. Dar foarte puţin.

 

Cum să nu fim mândri de ăsta mic? Dragilor, ni se măreşte echipa…

19 comments:

Hudini Silviu said...

astept cu nerabdare urmatoarea serie a ''micului fotograf''

ma inclin cu respect

Lorena said...

Spor pe mai departe, promite multe piticul :P Bravo!

Spartacus said...

Traiascaaaaaaaa!!!!!!!!!!

fotomaniacu said...

E un stil lomografic foarte pur. Bravo! Cite o data nici aia mari nu strica sa se apuce o leaca de lomografie... cititi cele 10 reguli...Felicitari si la mai mare!

davidpostatny said...

Multumim tuturor pentru interventii. Promitem sa revenim cu lucrari. :)

Anonymous said...

mai,da e speriata tare Buni ,David sa nu o mai ameninte cu fotografiatul.super tare pozele...

Zsigmond Bathori said...

Sanatate si lumina blanda la junior! Si voi sa va bucurati de el!

davidpostatny said...

Multzam fain Sith Master :)

me said...

Toate descrierea despre cum face poze micul fotograf e super!parca-l vezi!:)sa va traiasca!cat despre fotografii....cred ca le va privi cu maxima placere ...peste cativa ani cand va fi cel mai tare!

davidpostatny said...

Speram Ana-Maria. Lucram de pe acum pe numele lui. Ii construim brandul deja :D Multumesc pentru vizita. Felicitari si tie. Unii nu fac cu DSLR-ul ce reusesti tu cu G11 ;)

bogudan said...

corect zis david :)))
P.S. imi cer scuze dar am vazut bloguri cu pretentii care au poze mai slabe decat cele puse aici :)))

davidpostatny said...

:)) cunoastem. din cauza asta poate le-am si postat :)) Multzam. Remarca de mai sus nu se referea la tine :))))))) imi place cum lucrezi.

Anonymous said...

Cat de frumos! Imi si inchipui fiecare cu un aparat la un apus de soare, la munte sau la mare. Sunt tare curioasa sa aflu care este rutina ta de blogger! Uite aici si invitatia mea http://wp.me/psWuJ-lK Sper sa nu te supere acesta invitatie!

Anonymous said...

Ha, ha, ha, sa va traiasca fotograful cel pitic! Daca acuma a inceput deja, pai peste 10 ani...

Jeanina Vlad said...

Aveţi un copil isteţ şi talentat. Sunt curioasă pe ce cale o să apuce când va veni timpul să-şi aleagă cariera... Cu aparatul foto în mâini de la 2 ani, nu cred că va alege altceva.
Să vă trăiască!

Bieţîvan Ratat said...

Aşea, dom Părinte! După lupte încrîncenate, face bine un post vesel. Să fiţi sănătoşi, fotografilor, şi să o ţineţi tot aşa! Aşteptăm cu interes şi urmarea...

davidpostatny said...

@Sinziana, multzam. Se rezolva si cu rutina de blogger.
@Marius deja nume are, nu?
@Jeanina multumim mult de vizita. Probabil tot in domeniu :)
@ B.R. multamim de gratulari, urmeaza si urmarea :)

dismorfic said...

succese totale ! :)

davidpostatny said...

multumim stimabile :)