Thursday 28 January 2010

Ipostaze

 


Tango Celebre - El San Fernando

Model: Ruxandra Postatny. Locaţie: studio improvizat. Set-up: un bec de 250w şi un carton în fundal. Make-up: Adina Postatny. Hair-styling: Adina şi Ruxandra Postatny. Vestimentaţie: Magazinul din colţ. Fotograf: David Postatny.

_DSC9763__DSC9762__DSC9766_

16 comments:

Unknown said...

foarte bine.iote ca se poate si fara NUME si fara FIRMA si fara zeci de mii de euro.Brava.

apopida said...

Frumos, ingrijit, imi place!

Brosu Constantin said...

Superb modelul si maestrul de top!!!

dismorfic said...

modelul e de nota 10, domnia voastra mai are de "studiat" la Brasov...parerea mea...sa il rog pe Horhhe sa confirme....Aleluia!

Lavinia Ban said...

superbe imagini... cu atmosfera

davidpostatny said...

Multumesc mult tuturor ;)

Meetmeinthe20s said...

adevarate fotografii cu stare!

davidpostatny said...

Multumesc fotoval ;)

Bieţîvan Ratat said...

Foarte, chiar FOARTE FOARTE reuşită prelucrarea. Filtrele aplicate sunt bine gîndite, rezultatul obţinut ne-a întors în timp.
Iar modelul este foarte, chiar FOARTE FOARTE inspirat şi expresiv!
FOARTE FOARTE bună treabă!

davidpostatny said...

Multzam tare fain B.R. :)

TOD said...

cele mai FOARTE FOARTE aprecieri, atat pentru model cat si pentru fotograf!

lanuldesecara said...

Buna seara,

Am ajuns pe aici ...via Fotomaniacul...si iata ce v-as spune:
Critica pe bloguri... intre fotografi...e un fel de barfa...nu cred ca e prea ok...ar trebui sa fie "critici de fotografie"... sa spunem independenti... si mai putin subiectivi... dar asta e.Citind insa celelate comentarii, simt nevoia sa va spun ce vad eu:
1.Pielea modelului este extrem de lipsita de textura...are un aspect de "masa plastica"...total nefiresc datorita procesarii excesive.Mai mult...atunci cand editam pielea ( aspect, textura, neregularitati..o facem mai soft..etc) eu cred ca trebuie ocolit parul..elementele textile, bijuterii..in general lucruri care trebuie sa ramana clare.Nu e o regula absoluta...dar la genul asta de imagini...cam este.La fel...ar fi probleme cu ochiul ascuns in intuneric...sau parul negru fara detalii.Repet..la genul acesta de imagine.
2.Ar mai fi o mica sugestie.Am vazut mai multe postari de aici...si am impresia ca exagerati un pic in "cautarea" dramatismului...in orice context ...in orice situatie.Dramatism prin editare...vreau sa spun.O imagine poate fi dramatica sau nu...indiferent de editare.Subiectul...imaginea in sine trebuie sa te duca catre un anume mod de editare...si nu invers.Daca vreti cadre dramatice...daca considerati ca asta e calea...ok ...cautati prin vizor doar asta.Daca faceti asta doar in fata calculatorului...se vede..treaba nu e onesta(vizual onesta).Poate ar fi bine...dincolo de orice influenta ...sa incercati si imagini firesti...sa zicem lipsite de dramatism ...cautati alte stari...mai ales la evenimente.

O seara buna...si scuze...dupa cum ziceam atitudinea critica de la fotograf la fotograf nu e cea mai corecta formula..dar asta e.Poate fi utila.

davidpostatny said...

Va multumesc mult pentru interventie domnule Radu Badoiu si va asigur ca voi tine cont de sfaturile domniei voastre. De asemenea, consider ca acest gen de "critica", fiind de natura obiectiva si foarte profesional, poate foarte putin trecut prin prisma subiectivului, este binevenita de la fotograf la fotograf. Eu o numesc schimb de experienta. Inca o data va multumesc si apreciez faptul ca ati aruncat mai mult de o privire pe blogul meu.

Bieţîvan Ratat said...

Hm, eu nu sunt de acord cu domnul Bădoiu. Sigur că prelucrarea ar fi excesivă dacă ar fi fost rezultatul unei erori de prelucrare sau a unui entuziasm prea mare în ceea ce priveşte ”întinderea” pielii.
Eu cred că, dimpotrivă, domnul Postatny a ”forţat” prelucrarea tocmai pentru a obţine aspectul de plastic. Cred că ceea ce s-a dorit nu a fost punerea în valoare a modelului ci obţinerea tocmai a acestui ”look”. E undeva pierdută între neuroni o lucrare a unui clasic al fotografiei, prelucrată în acelaşi stil. Nu îmi amintesc, mă mai gîndesc şi revin.

davidpostatny said...

Pe fotografia marita, pe varianta nemicsorata, exista textura pe piele, poate nu pe 100% din cauza machiaj, diafragma folosita. Dupa resample, detaliile au disparut, dar voi avea grija data viitoare.

Gabriel Stanciu said...

Foarte bine, domnule! Nu-ti trebuie studio de zeci de mii de gologani sa faci fotografie profesional. Iti trebuie talent1!