Friday 22 January 2010

Omul cu flori

Vara il zaresti zilnic prin centrul Sibiului. Daca e vreme buna, umbla cu o galeata de plastic, incercand sa vanda niste flori nitel mai vestejite, adunate probabil ori de prin cimitir ori de prin gradinile oamenilor. Daca nu e vreme buna, e artagos. Face talk-show-uri in aer liber. Injura pe toti cei cu iz politic, incepand de la consilieri si pana la functia suprema din stat. E un personaj pitoresc de altfel. Mai ales cand vine seara pe la terasa, tu mananci si bei, alaturi de sotia sau prietena ta, iar el, cu galeata aia veche de plastic plina de flori fara potenta de ridicare verticala, se uita frumos la tine si te intreaba daca nu cumperi niste flori pentru domnisoara. Iar tu, stiind ca alesei tale ii daruiesti doar ce e de calitate superioara, refuzi politicos. Dar el nu se lasa, te mai face si de mandra minune, ca “domnisoarei ii plac florile, uita-te la ea ce frumoasa e, de ce nu ii cumperi flori? Asa fac barbatii.” Si o mai zice si in gura mare de se uita toata lumea la tine, iar tu ai ramas cu o bucata de pizza in gat, nemaiputand sa mesteci din cauza rosului din obraji. Pana la urma pleaca iar tu te faci mic mic, ceri nota de plata, lasi naibii pizza aia in farfurie si pleci pe furis, sa nu te urmareasca privirile oamenilor. Iata cum poate arata o seara perfecta de vara in centrul Sibiului. Ce poti sa-i zici, ce poti sa-i faci? Traieste si el pe apucate. Daca mai apuca. Lumea il accepta. Turistii il fotografiaza. L-am fotografiat si noi, din mers, intr-o seara la apus. Era trist tare. La fel ca florile lui.


Faramita Lambru - Zice lumea ca iubesc

_DSC8794_

15 comments:

Unknown said...

Frumos domle. Cite nu sunt triste in jurul nostru...

"Traieste si el pe apucate. Daca mai apuca. Lumea il accepta. Turistii il fotografiaza. L-am fotografiat si noi, din mers, intr-o seara la apus. Era trist tare. La fel ca florile lui."

De pus in rama.Brava.

dismorfic said...

mda...trist dar adevarat...avem si noi varianta feminina in Brasov....
cum era aia? " cine nu are batrani sa isi cumpere!
eu spun altfel...cine are batrani, sa ii "futa", dar, macar sa aiba grija lor, pentru ca nu exista viitor fara trecut...

davidpostatny said...

multzam fain cuane :)

Meetmeinthe20s said...

am un foarte mare respect pentru fotografiile tale..superbe.

davidpostatny said...

multumesc @fotoval ;)

TOD said...

Cunoastem personagiul. L-am refuzat si eu de multe ori. Si tot de multe ori nu l-am refuzat...mai mult pentru ca ne cunoastem, suntem cunostinte vechi. Intotdeauna imi aminteste de anii liceului, cand il vedeam zilnic, pentru ca, tot zilnic, ne petreceam si noi orele de scoala in barurile din zona :)
Frumoasa poza, excelent text!

fotomaniacu said...

dementiala imagine, procesarea ma baga n boala... maiestrie si masura... lucru rar. Frumos.

davidpostatny said...

@ Multumesc TOD, inseamna ca are vechime mare individul.
@ Maestre Dinu, va multumesc pentru cuvintele frumoase.

mirela said...

pozele sunt foarte frumoase nici nu pot sa fac un clasament pana acuma ...insa imi place si cum scrii !!! foarte fain situ vostru !

apopida said...

Nu vreau sa-mi inchipui cum e cu pizza aia in gat si cu zeci de perechi de ochi asupra mea, cert e ca povestea si imaginea merg mana-n mana perfect!

Felicitari!

Mereuta said...

Excelent blog domnule, imi place tare mult:)
superb...
cu bine!

davidpostatny said...

@ Multumesc mult mirela
@ apopida, nu e placut, crede-ma :) si multzam fain.
@ Mereuta, multumesc mult si spor la treaba :) imi place si mie cum lucrezi.

Jeanina Vlad said...

Genială fotografia, are atâta încărcătură sentimentală de am rămas minute-n şir holbată la ea. Bună treabă! :)

Anonymous said...

Superba fotografia! A surprins esenta si ii va spune povestea pentru multe generatii de acum incolo. Omul cu florile si galeata lui de plastic.

davidpostatny said...

multumesc voua amandoua ;) ma bucur sa va am printre vizitatori.